Reisplannen? Niet zonder Wanda!

Het instituut voor Tropische geneeskunde (ITG) ontwikkelde de app Wanda voor een gezonde en zorgeloze vakantie. Wanda is offline beschikbaar en bundelt alle info over je bestemming, geeft tips voor je reis en heeft een handige afsprakentool voor raadplegingen bij de ITG-reiskliniek.

Smeer weer...

Huidkanker neemt fors toe in België. Meer dan 90% van de gevallen is te wijten aan overmatige blootstelling aan UV-stralen. Om de stijgende cijfers terug te dringen, lanceert Zorg en Gezondheid de Smeerweer-campagne. Die focust zich op het promoten van UV-beschermend gedrag bij de burger door hen ertoe aan te zetten verstandig om te gaan met zon en zonnebank. Huidkanker neemt fors toe in België. Meer dan 90% van de gevallen is te wijten aan overmatige blootstelling aan UV-stralen. Om de stijgende cijfers terug te dringen, lanceert Zorg en Gezondheid de Smeerweer-campagne. Die focust zich op het promoten van UV-beschermend gedrag bij de burger door hen ertoe aan te zetten verstandig om te gaan met zon en zonnebank. Smeerweer is gelinkt aan de UV-index, zoals aangeduid door het KMI. Als dit cijfer gelijk is aan of hoger is dan 3 dan is het smeerweer. Op die momenten is het belangrijk zich te beschermen tegen de UV-straling. Dit kan door zon te weren (vooral tussen 11u en…

Cent Pur Cent verdeelpunt

Sinds begin april 2022 is onze apotheek nu ook verdeler van het merk Cent Pur Cent, een Belgische minerale make-uplijn. Cent Pur Cent staat voor gezonde, gemakkelijke en mooie make-up en gaat voor een bijna 100% samenstelling van natuurlijke ingrediënten. Sinds begin april 2022 is onze apotheek nu ook verdeler van het merk Cent Pur Cent, een Belgische minerale make-uplijn. Cent Pur Cent staat voor gezonde, gemakkelijke en mooie make-up en gaat voor een bijna 100% samenstelling van natuurlijke ingrediënten. Interesse in deze produkten? Join the facebook community! Of bekijk de instructie- en andere youtube video's hier. Tenslotte is Cent Pur Cent ook nog heel actief op Instagram. Volg CPC nu om van alle nieuwigheden als eerste op de hoogte te zijn.

Koemelkeiwitallergie: om ouders op weg te helpen

www.babykoemelkallergie.be is een nieuwe website met heldere uitleg over wat koemelkeiwitallergie precies is, de manieren waarop de diagnose kan worden gesteld en de dieetbehandelingsopties. www.babykoemelkallergie.be is een nieuwe website met heldere uitleg over wat koemelkeiwitallergie precies is, de manieren waarop de diagnose kan worden gesteld en de dieetbehandelingsopties. Je kan er handige tips vinden om beter om te kunnen gaan met allergie in het dagelijkse leven.

Jodiumtabletten: wat moet je weten?

Bij een nucleair incident zal het innemen van de juiste dosis stabiel (niet-radioactief) op het juiste moment de schildklier verzadigen, zodat die geen radioactief jodium meer kan opnemen. Bij een nucleair incident zal het innemen van de juiste dosis stabiel (niet-radioactief) op het juiste moment de schildklier verzadigen, zodat die geen radioactief jodium meer kan opnemen.

Februari = Tournée Minérale

Een maand lang geen alcohol drinken, dat is de uitdaging van Tournée Minérale. En elk jaar gaan meer mensen die uitdaging aan. Of het nu is om geld te besparen, beter te slapen, meer energie te hebben, een mooiere huid, ... Jaarlijks neemt ongeveer 1 op de 5 Belgen deel aan Tournée Minérale. Doe jij dit jaar mee? Zo ervaar je wat een maand zonder alcohol met je doet. Het is niet zozeer een kwestie van jezelf iets te ontzeggen: je wint er vooral bij. Een maand lang geen alcohol drinken, dat is de uitdaging van Tournée Minérale. En elk jaar gaan meer mensen die uitdaging aan. Of het nu is om geld te besparen, beter te slapen, meer energie te hebben, een mooiere huid, ... Jaarlijks neemt ongeveer 1 op de 5 Belgen deel aan Tournée Minérale. Doe jij dit jaar mee? Zo ervaar je wat een maand zonder alcohol met je doet. Het is niet zozeer een kwestie van jezelf iets te ontzeggen: je wint er vooral bij.

Zelftests COVID-19: de derde verdedigingslinie

"Dankzij grootschalige, betrouwbare tests kunnen we koers zetten naar een normaal leven." In elk land, getroffen door de pandemie zijn deskundigen tot één onbetwistbaar feit gekomen: het nauwkeurig en op grote schaal testen, is van cruciaal belang om deze wereldwijde bedreiging van de gezondheid in te dammen en onder controle te houden. "Dankzij grootschalige, betrouwbare tests kunnen we koers zetten naar een normaal leven." In elk land, getroffen door de pandemie zijn deskundigen tot één onbetwistbaar feit gekomen: het nauwkeurig en op grote schaal testen, is van cruciaal belang om deze wereldwijde bedreiging van de gezondheid in te dammen en onder controle te houden. In sommige landen, waaronder ook België, zijn er testen beschikbaar die mensen thuis zelf kunnen uitvoeren. Klik hier voor meer informatie over zelftesten zoals vaak gestelde vragen en een gebruikershandleiding. Bekijk zeker ook eens de video met instructies alvorens de test te gebruiken.

COVID-19: Laat je vaccineren!

Vaccinatie is onze belangrijkste troef om de COVID-19-pandemie achter ons te laten. Om terug gewoon met vrienden je verjaardag te vieren, je (groot)ouders te knuffelen, op café of restaurant te gaan, of naar een concert of het voetbalstadion. Vaccinatie kan voorkomen dat je ernstig ziek wordt en levens redden. Heel belangrijk dus om je te laten inenten. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor elkaar. Zodat we stukje bij beetje weer het gewone leven kunnen oppikken.

Geldigheidsduur van een voorschrift

Standaard heb je maximaal 3 maanden tijd om een voorschrift te gebruiken, maar er zijn uitzonderingen mogelijk. De arts kan de geldigheid verlengen tot maximaal 1 jaar. De einddatum van geldigheid kan je vinden op het bewijs van elektronisch voorschrift of onderaan je niet-elektronisch voorschrift. Op het portaal mijngezondheid kan je de nog openstaande medicatie voorschriften terug vinden (enkel de elektronische).

Goed om weten

Om je een optimale dienstverlening te kunnen bieden en een goed gebruik van je geneesmiddelen te garanderen, registreert, verwerkt en bewaart je apotheker enkele persoons- en medische gegevens die jou aanbelangen. Om je een optimale dienstverlening te kunnen bieden en een goed gebruik van je geneesmiddelen te garanderen, registreert, verwerkt en bewaart je apotheker enkele persoons- en medische gegevens die jou aanbelangen.