Februari = Tournée Minérale

Gepubliceerd op 01/02/2022

Een maand lang geen alcohol drinken, dat is de uitdaging van Tournée Minérale. En elk jaar gaan meer mensen die uitdaging aan. Of het nu is om geld te besparen, beter te slapen, meer energie te hebben, een mooiere huid, ... Jaarlijks neemt ongeveer 1 op de 5 Belgen deel aan Tournée Minérale. Doe jij dit jaar mee? Zo ervaar je wat een maand zonder alcohol met je doet. Het is niet zozeer een kwestie van jezelf iets te ontzeggen: je wint er vooral bij.

Een gin-tonic als aperitief, een glaasje wijn bij het eten, een goede pint na het sporten: voor velen is het een routine geworden. De campagne nodigt ons uit om even stil te staan bij hoe vanzelfsprekend we het vinden om alcohol te drinken op een feestje, of op restaurant, of als er vrienden op bezoek zijn, of als… 

Op je gezondheid!

Alcohol is erg schadelijk voor je gezondheid. Als je een kater hebt na een avondje stappen, voel je je rotellendig. Maar de langetermijngevolgen zijn nog veel belangrijker: verslaving, leveraandoeningen, kanker, … Als je even een pauze neemt en stilstaat bij je eigen alcoholgebruik, dan draag je bij tot een betere gezondheid. 

Ga dus de uitdaging aan en drink in februari geen alcohol. Want ook zonder kan je je prima amuseren. Tournée Minérale is trouwens nog leuker als je het samen met anderen doet. Daag je partner, familie, vrienden, collega's, … uit om mee te doen.

Ben je bezorgd over je alcoholgebruik of heb je vragen? Contacteer anoniem De DrugLijn voor een eerste advies op maat. Onlinehulp en beg​eleiding vind je op Alcoholhulp.

Wij wensen je alvast een goede campagne. Op je gezondheid!​