Individuele Medicatie Voorbereiding


Meer en meer ouderen trachten de overstap naar een rusthuis uit te stellen om zo zolang mogelijk thuis in hun vertrouwde omgeving te kunnen blijven. Wij kunnen nu "service op maat" leveren d.m.v. individuele medicatie voorbereiding. De afgeleverde unidose verpakking, waarop telkens de dag en het uur van inname vermeld staat, zal heel wat gemak voor de patiënt met zich meebrengen. Ook voor familie, de verpleging of de behandelende arts kan het heel wat kopzorgen besparen...

Voorbereiding

Wij stellen samen met de patiënt of familie én in overleg met de huisarts een persoonlijk dagschema op van de in te nemen geneesmiddelen.

Verpakking

Uw medicatie wordt verpakt in afzonderlijke compartimenten per innamemoment. Op de medicatiemapjes worden naam, inhoud en tijdstip van inname duidelijk vermeld.

Aflevering

De medicatiemap wordt elke donderdag in de apotheek afgehaald. Het eerste innamemoment van elke map valt steeds op vrijdag ochtend. Wijzigingen kunnen ons tot maandag ochtend 09:00 doorgegeven worden.

Eenvoudig en handig

Geen verwarrende of op elkaar lijkende dozen meer in huis, maar enkel nog een mapje in een handig meeneemformaat.

Geen vergissingen meer

Het aantal verkeerd ingenomen geneesmiddelen met alle risico's wordt beperkt tot het minimum.

Hogere therapietrouw

De behandeling kan door de arts, apotheker, verpleegkundige of familie beter opgevolgd worden. Hierdoor is de therapietrouw veel hoger.